Vína

  • MT 2013 xx

    Muller Thurgau 2016 kabinetní, suché

    200 

    Muller Thurgau 2016 kabinetní, suché

    200 

    Barva vína je zelenkavá se zlatavými okraji. Vůně připomíná zelenou papriku, chřest a sušenou kopřivu.V chuti je víno lehké, jemné s dotekem zeleného jablka. Doporučujeme podávat s chřestem s jemnou sýrovou omáčkou, k aromatickým úpravám ryb a k zeleninovým salátům. 

    Cukernatost hroznů: 20°NM

    Cukr: 0,3 g/l

    Kyseliny: 4,1 g/l  

    Alkohol: 12% OBJ.

    Do košíku
  • RB

    Rulandské bílé 2016 pozdní sběr, suché

    200 

    Rulandské bílé 2016 pozdní sběr, suché

    200 

    Víno, které přesně vyjadřuje charakter odrůdy a regionu. Ve vůni najdeme medovo-oříškové tóny, ale připomíná také žlutý meloun a meruňky. Chuť je velmi komplexní, harmonická s dlouhým dozníváním. Doporučujeme podávat k drůbeži se sýrovými omáčkami a k rybám s jemnou úpravou.

    Cukernatost hroznů: 22,8°NM

    Cukr: 1,7 g/l

    Kyseliny 6,5 g/l 

    Alkohol: 13,5% OBJ.

    Do košíku
  • RŠ 2013 xx

    Rulandské šedé 2016 výběr z hroznů, suché

    220 

    Rulandské šedé 2016 výběr z hroznů, suché

    220 

    Sytá, hutná, zlatožlutá barva. V minerální vůni nalezneme bílé květy, lipový med, chlebovou kůrku a hrušky. Chuť je plná, harmonická s mandlovo-marcipánovou dochutí a s výrazným projevem alkoholu.  Podáváme k těstovinovým pokrmům s bílými omáčkami nebo ke krémovým polévkám a k pstruhovi na másle. 

    Cukernatost hroznů: 24,5°NM

    Cukr: 0,3 g/l

    Kyseliny 6,2 g/l 

    Alkohol: 14% OBJ.

    Do košíku
  • 20170902-_MG_0048-upravený

    Hibernal 2017 pozdní sběr, suché

    200 

    Hibernal 2017 pozdní sběr, suché

    200 

    Barva tohoto vína je světle žlutá se zelenkavými odlesky. Ve velmi intenzivní aromatické vůni lze krásně rozpoznat typické odrůdové tóny jako bílý rybíz, angrešt, akátový květ a mátu. Chuť je velmi šťavnatá, mírně kořenitá s náznakem citrusů.

    Doporučujeme podávat k drůbeži se sýrovými omáčkami a k rybám s výraznou úpravou. 

    Cukernatost hroznů: 21,8°NM

    Cukr: 3,2 g/l

    Kyseliny 7,9 g/l 

    lkohol: 13% OBJ.

    Do košíku
  • SAU 2013 xx

    Sauvignon 2016 pozdní sběr, suché

    250 

    Sauvignon 2016 pozdní sběr, suché

    250 

    Ve vůni tohoto vína se vyskytují typické odrůdové tóny, převažuje přezrálý angrešt, rybízový kompot, bílé květy hluchavky, akátu a šalvěje. Svěží chuť přesně kopíruje odrůdovou vůni.

    Doporučujeme podávat k drůbeži se sýrovými omáčkami a k rybám s výraznou úpravou.

     

    Cukernatost hroznů: 21,5°NM

    Cukr: 3,1 g/l

    Kyseliny 7,7 g/l 

    Alkohol: 12,5% OBJ.

    Do košíku
  • CHA 2013 xx

    Chardonnay 2016 pozdní sběr, suché

    200 

    Chardonnay 2016 pozdní sběr, suché

    200 

    Toto víno Vám bude připomínat koš zralého ovoce. V jeho vůni najdete tóny manga, žlutého melounu a bílého rybízu. Citrusové plody jako grep a pomelo jsou součástí chuti vína, která je velmi komplexní a vnímáte ji dlouho po napití.

    Doporučujeme podávat k mořským specialitám a k přírodním úpravám drůbežího masa. 

    Cukernatost hroznů: 22,8°NM

    Cukr: 1,2 g/l

    Kyseliny 6,9 g/l 

    Alkohol: 13% OBJ.

    Do košíku
  • TR 2013 xx

    Tramín 2016 výběr z hroznů, suché

    200 

    Tramín 2016 výběr z hroznů, suché

    200 

    Barva vína je světle žlutá. Krásná, elegantní vůně pomerančového likéru, červeného grepu, mandarinkové kůry a okvětních plátků růží. Plná, harmonická, kořeněná chuť s dotekem vanilky, která je pro tramín typická.

    Skvěle se hodí ke králičímu masu a k ovocným moučníkům.                                                      

     

    Cukernatost hroznů: 24,2°NM

    Cukr: 5,7 g/l

    Kyseliny 6,2 g/l 

    Alkohol: 13,5% OBJ.

    Do košíku
  • AU 2013 xx

    Aurelius 2016 výběr z hroznů, polosladké

    220 

    Aurelius 2016 výběr z hroznů, polosladké

    220 

    Víno z výjimečně vyzrálých hroznů. Barva svítivě zlatá se zelenými podtóny. V ovocité vůni nalezneme sušené meruňky, kandované ovoce, broskve a včelí plásty. Chuť je díky dostatku alkoholu a zbytkového cukru velmi plná s dotekem lipového medu. Doporučujeme podávat k pečeným drůbežím masům a k marinovaným studeným masům. 

    Cukernatost hroznů: 25°NM

    Cukr: 18,6 g/l

    Kyseliny 5,7 g/ 

    Alkohol: 14% OBJ.

    Do košíku
  • 20170902-_MG_0045-upravený

    Pálava 2016 výběr z hroznů, polosladké

    220 

    Pálava 2016 výběr z hroznů, polosladké

    220 

    Víno má zlatavou barvu. Krásná, aromatická vůně připomíná květy růže a vanilku. Díky výborně

    vyzrálým hroznům je chuť velmi plná, extraktivní s výrazným projevem zbytkového cukru. Doporučujeme podávat k dezertům nebo ovocným salátům a výborně také vynikne v kombinaci se sýry s modrou plísní. 

     

    Cukernatost hroznů: 24,2°NM

    Cukr: 23,2 g/l

    Kyseliny 6,2 g/l 

    Alkohol: 13% OBJ.

    Do košíku
  • 20170902-_MG_0044-upravený

    Frankovka 2014 kabinetní, suché

    200 

    Frankovka 2014 kabinetní, suché

    200 

    Víno se prezentuje rubínovou barvou. Ve vůni jsou cítit brusinky, jahodová marmeláda a přezrálé višně. Chuť je  lehká, kořeněná, zakončená třešňovou peckou. Doporučujeme podávat k jídlům se smetanovými omáčkami, steakům na dřevěném uhlí a k plísňovým sýrům. 

    Cukernatost hroznů: 20,5°NM

    Cukr: 0,2 g/l

    Kyseliny 5 g/l

    Alkohol: 11%obj.

    Do košíku
  • 20170902-_MG_0042-upravený

    Dornfelder 2016 pozdní sběr, suché

    200 

    Dornfelder 2016 pozdní sběr, suché

    200 

    Krásná sytá a hustá barva. Ve vůni se snoubí ovocná a kořenitá aromata s převahou černého bezu, jeřabin, borůvek a povidel. Dlouhá, ovocná chuť zakončená lahodnou tříslovinou a solidním alkoholem. Podáváme k zabijačkovým specialitám a ke grilovaným jídlům připravovaným na dřevěném uhlí.                                                                      

    Cukernatost hroznů: 23°NM

    Cukr: 0,3 g/l

    Kyseliny 5,5 g/l 

    Alkohol: 13 % OBJ.

    Do košíku